[...] zjedzone wg rozpiski, z tym że porcje ampeda zamiast z rana na obudzenie wypiłem przed nauką i nawet się sprawdza miałem smaka na spagetti, więc dziś głównym źródłem węgli był makaron z przenicy durum, a głównym źrodłem białka zmielony przeze mnie schab, dodatkowo użyłem sosu słodko-kwaśnego Łowicz 1 z dzisiejszych porcji prezentowała się tak:
Po 4 latach jedzenia ryżu parabolicznego chcę zmienić dietę na makaron, czy semolina z pszenicy durum się nadaje ? Nadaje się,ale jeżeli masz mozliwosc wybieraj makarony razowe,orkiszowe.Ja jadam te z durum i nie narzekam.Te ciemne trzeba długo gotowac.
Czemu raz na jakiś czas? Ja swego czasu wpi********* makaron przed i po tr . Oczywiście durum zwykły, a czasem nawet pełnoziarnisty %-) Droga Pando ryż 4 ever? :-?
Krewetki na ostro z makaronem maslo 5gr olej kokosowy(niekoniecznie) papryczka kalapeno lub chilli(wedlug uznania,ja dalam troche) sos sojowy czosnek szpinak i papryka zolta lub czerwona(nie koniecznie) makaron brazowy,lub durum,jak kto woli. sok z cytryny lub limonki i swieza kolendra lub natka do posypania. Makaron gotujemy wedlug instrukcji. W [...]
Dieta 6-maj 1.Omlet tak jak w diecie 2.Dwie skibki chleba z masłem orzechowym +Kilka liści sałaty zmieszanej z grilowaną piersią z kurczaka (120gr.)+oliwa z oliwek+orzechy włoskie 3.Makaron z mąki durum+wołowina w warzywach+Oliwa z oliwek 4.Fasolka po bretońsku z mięsem(żeby nie było wojny w domu) 5.Tuńczyk 140gr.+skibka chleba+oliwa do smaku [...]
Śniadanie: - Makaron (Rurki, bądź kręcony) z ziarna Durum ~ 80gram - Dwa jaja, na twardo lub jajecznica - Nie pełna łyżka Oliwy z Oliwek - Dwie kapsułki Gold Omega 3 - Marchewka, ogórek lub inne alkalizujące warzywka. SUMA: 21g białka, 55g węglowodanów, 27g tłuszczy ~ 562 kcal Drugie śniadanie: - [...]
[...] ilością węgli, zapotrzebowanie kcal DT=2700/DNT=2400 podział b/w/t 150g/310g/55g + w dni treningowe węgle 80g (miód,ryż) niestety w mojej diecie występował pseudo biały makaron z mąki durum który mocno psuł zamierzenia redukcyjne, po wyrzuceniu go z menu moja waga zaczęła spadać (dzięki koledze kabo9 niedługo makaron wróci do mojego menu) [...]
[...] - 9:40 chleb żytni razowy mięso lub twarog z jajkiem ugotowanym masło arbuz - arbuz podobno jest bd produktem alkalizującym warzywa /lepszym źródłem ww jest ryż/kasza/makaron tak samo są znacznie lepsze źródła tłuszczy niż masło 3 posiłek - 12:30 Ostrowia WPC80 chleb żytni razowy oliwa z oliwek arbuz warzywa /mógłbyś tutaj dać zamiast [...]
[...] 17.30-19.00 ************ V. BEZPOSREDNIO PO TRENINGU 19.00 Proporcje ~ 0,7gWW na kgmc + ~0,3gB kgmc WPC 80% 20g proszku w shake (moge to wypic bezposrednio a za 10 min ten makaron ??) Makaron z przenicy durum 60g polane jogurt nat. z owocem VI.Bezposrednio przed snem 22.00 Ser Twarogowy 75g 50g smietany (aby powstala papka :) 5ml [...]
Czesc obzartuchy pytanie jest. Zawsze jem ryz, sonko brazowy. 2,50zł za 4 worki, niekiedy promocja to 5jest. Teraz pytanie jaki makaron polecacie? Wiem tyle, ze durum, tak? Nazwa i cena produktu ktory polecacie. Ma byc tani i wartosciowy odrzywczo tak jak ryz, po prostu che zastapic na troche. Edit. Durum za 2.19zł w Biedronce tak? jutro skocze, [...]
wklep w tabele zwykły makaron z durum https://potreningu.pl/calculators/calories produkt ilość kcal białko węglowodany tłuszcze Makaron z pszenicy durum 357,0 12,0 g 75,0 g 1,0 g
[...] ladies czy przed treningiem ,który jest po poludniu ( czyli bedzie on po obiedzie) mogę sobie pozwolić na spaghetti z mięsa mielonego indyczego z pomidorami z puszki i makaron z pszenicy durum? Wlączyłam do swojej diety rzeczy o ktorych pisałyscie wczesniej ale jeśli chodzi okołotreningowe posiłki to mam wątpliwości. Bardzo lubię [...]
znalazlem w szafce makaron bialy, pisze na nim 100% durum wheat,co pewnie oznacza make durum. Jako ze nigdy nie jem makaronu,spytam czy nadaje sie on tylko po trenie silowym czy przed rowniez ? ^_^ kolor mnie odstrasza,bo zazwyczaj niskie IG maja produkty ciemne .... dziwna zaleznosc :) Ciekawe czy z piwem jest tak samo hehe
makaron penne rigate nr 13 100% pszenicy durum w 100g: kcal 155 węgle 30,4 w tym cukry 0,3 tłuszcz 1 w tym kw.tł.nasycone 0,2 błonik 2,4 sód 0,33 chyba dobry bo mam mało cukrów prostych, przeciętnie makaron ma 60g węgli, ale pewnie większość to cukry proste. proszę o opinie